Γηριατρική Εγχειρίδιο Αναφοράς, 10η έκδ. ΕΛΕΓΕΙΑ

Συγγραφείς:  Reuben B. David, Herr A. Keela, Pacala T. James, Pollock G. Bruce, Potter F. Jane, Semla P.Todd

Εγχειρίδιο τσέπης που προσφέρει άμεση πρόσβαση σε εξειδικευμένες πληροφορίες, απαραίτητες για τη φροντίδα των ηλικιωμένων ανθρώπων με διάφορα προβλήματα υγείας. Προσφέρει εργαλεία αξιολόγησης, συνιστώμενες διαγνωστικές εξετάσεις και στατηγικές αντιμετώπισης που περιλαμβάνουν φαρμακολογική και μη φαρμακολογική θεραπεία.

Περισσότερα

μέντορες

Συγγραφείς:  Andrew Zuckerman

Πρόκειται για ένα άλμπουμ, λεύκωμα που καταγράφει λιτά, απέριττα και ξεκάθαρα τις σκέψεις και τις απόψεις πενήντα από τους πλέον διακεκριμένους ανθρώπους από την παγκόσμια πνευματική, πολιτιστική, θρησκευτική και επαγγελματική αρένα, είναι όλοι άνω των 65 ετών και εξακολουθούν να προσεγγίζουν την πεμπτουσία της ζωής με δυναμικό και ουσιαστικό τρόπο. Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια εκπληκτική κληρονομιά για τις επόμενες γενιές και ένα ανεπηρέαστο από το χρόνο πορτρέτο των κοινών εμπειριών που μας ενώνουν.

Περισσότερα

H Εργοθεραπεία στους Ηλικιωμένους

Συγγραφείς:  Τζονιχάκη Ιωάννα

Η Εργοθεραπεία είναι η επιστήμη που μελετά τις λειτουργικές ενασχολήσεις του ατόμου στους τομείς της αυτοφροντίδας, της παραγωγικότητας και του ελεύθερου χρόνου. Στόχος της Εργοθεραπείας είναι να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που εμφανίζονται στους παραπάνω τομείς και που ευθύνονται για τη δυσλειτουργία του ατόμου στις ενδοπροσωπικές και διαπροσωπικές του σχέσεις, αλλά και στην αλληλεπίδραση του με το υλικό περιβάλλον του.

Περισσότερα