Εκπαιδευτικός Άτλας της Απεικόνισης Θώρακα

Συγγραφείς:  Parker Mark, Rosado-de-Christenson Melissa, Abbott Gerald

Περισσότερες από 1.000 φωτογραφίες απεικόνισης φυσιολογικών και παθολογικών ευρημάτων με προσέγγιση ανά περιστατικό. Διαφοροδιάγνωση πολλών νόσων και αναπτυσσόμενων βλαβών. Σημαντικά στοιχεία και παγίδες στις ανατομικές και κλινικές έννοιες.

Περισσότερα

Νόσοι του Αναπνευστικού

Συγγραφείς:  Toshiharu Matsushima, Kenji Eguchi, Masayoshi Kuwabara

Η απεικονιστική διάγνωση των νόσων του αναπνευστικού είναι μια ποιοτική διαγνωστική τεχνική και όχι μια μέθοδος ποσοτικής διάγνωσης. Η απεικονιστική διάγνωση δεν αναγνωρίζει την φύση αυτής της σκιάς αλλά βοηθά ως πρώτο βήμα στην ταξινόμηση των χαρακτηριστικών της σκιάς σε πρότυπα πριν από την εφαρμογή ειδικών τεχνικών για την επιβεβαίωση της διάγνωσης.

Περισσότερα

XΑΠ (Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια)

Συγγραφείς:  Richling Frank

Σύγχρονος, μικρός εύχρηστος οδηγός με τα βασικά χαρακτηριστικά της ΧΑΠ, τη διαφοροδιάγνωση και την αντιμετώπισή της.

Περισσότερα

Οξείες Παροξύνσεις Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας

Συγγραφείς:  Σιαφάκας Νίκος, Anthonisen Nicholas, Γεωργόπουλος Δημήτρης

Προσεγγίζεται η αιτιολογία, η παθοφυσιολογία και η διαχείριση των οξέων παροξύνσεων της ΧΑΠ. Αξιολογούνται οι τρόποι αντιμετώπισής της, π.χ.: τα αντιβιοτικά, οι βρογχοδιαστολείς, τα στεροειδή, η οξυγονοθεραπεία και η αναπνευστική διαχείριση.

Περισσότερα

Πνευμονολογία, 3η έκδοση

Συγγραφείς:  Συλλογικό έργο

Το πιο πλήρες, σύγχρονο δίτομο σύγγραμμα για την Πνευμονολογία, από παγκοσμίως καταξιωμένους συγγραφείς, με την εγκυρότητα, αξιοπιστία και επιμέλεια της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Ένα έργο αναφοράς για κάθε επιστήμονα που δραστηριοποιείται και στον τομέα του αναπνευστικού. Μια διεθνής ομάδα 181 ειδικών πνευμονολόγων συνεργάστηκε με τους κορυφαίους συγγραφείς του έργου, ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σύγχρονης, ταχύτατα εξελισσόμενης ιατρικής επιστήμης.

Περισσότερα